Dette er en liten historie om SHOC sin opprinnelse, hentet fra nettet.

Den er skrevet av gründer Thor Ingason i 2000 og oversatt av Terje i 2011.

 

SHOC & SCRC - PATCH OPPRINNELSE

 

INNLEDNING (eller "Hva er dette om?")

Denne siden er satt opp med tanke på å informere folk om opprinnelsen til noen patcher som du kan støte på nettet. Denne siden eksisterer, blant annet for å stoppe og legge til hvile eventuelle tvister eller negative diskusjoner som kan oppstå fra folk som oppdager likheter i patcher og bilder de kan finne på nettet. Det er alltid en forklaring på alt ...

 

HISTORIE (eller "gjespe")

Rundt 1990 var jeg webmaster for "Honda Shadow hjemmeside", som nå har vært stengt på grunn av webmasteren ikke har tid til å holde den oppdatert. Det var mye arbeid å vedlikeholde, som det er mange Shadow modeller og mange stolte eiere ... Sette opp siden og goodwillen den genererte var en veldig inspirerende oppgave. Hovedformålet med siden var å forene alle Honda Shadow Kjørere og Eiere ...

 

SOC BLIR SHOC

Med det i tankene, og kanskje dele arbeidsbelastningen, hadde mange mennesker lyst til å starte en Shadow Owners Club (opprinnelig kalt SOC, men på grunn av en eldre klubb som heter "Suzuki Owners Club"og for å unngå konflikt ble initialene endret til "SHOC ")...

Nå som navnet var på plass, trengte vi et passende bilde / symbol som umiddelbart ville være gjenkjennelig for SHOC ... Symboler er svært viktig når det kommer til klubber ... Medlemmene må kunne se opp til bildet og føle seg stolt over å bruke den ... Derfor laget jeg et bilde som alle kan identifisere seg med. En kombinasjon av et bilde av min egen Honda Shadow VT1100, plassert på et sett med vinger.

Først prøvde jeg varianter av Honda logo vinger, men ettersom jeg ikke hadde hørt fra Honda (for å bruke deres logo på Shadow side) eller deres reaksjon på en Shadow Owners Club bestemte jeg meg for å bruke noe annet (noen selskaper misliker at eierne av sine produkter danner noen form for grupper som senere kan skade merkets rykte / produkter!).... Jeg hadde sett en fallskjerm regiment patch på en gammel Armybutikk og løp ut for å kjøpe det og skannet det .-

 

Jeg visste da jeg plukket opp denne fallskjermpatchen.
Den ble laget for biker livsstil!
Alt den trengte var noen mindre justeringer ...
og vårt symbol på frihet ville bli fanget!


På den tiden hadde jeg bare en sort/hvit skanner, og selv om det resulterende bildet så grått og livløst ut, var det passende for utskrift på brevark og andre offisielle SHOC dokumenter. Dessuten, den opprinnelige var ganske vanlig og rett, minnet den om en av de nazistiske ørnene fra den andre verdenskrig. Det var ikke en passende assosiasjon, derfor buet jeg vingene oppover.  Dette gir følelsen av fart på sykkelen!

 

Noen eksempler på forslag til SHOC Emblemer

 

LA DE SOM KJØRER BESTEMME

Jeg har alltid vært en stor fan av demokrati, så jeg endte opp med å lage noen versjoner av den foreslåtte oppdateringen og ønsket å la Shadow Owners bestemme hvilken de foretrekker. Mot slutten kom noen andre opp med enda en versjon som folk ble umiddelbart betatt av ... Den med Shadow tanklogo i stedet for bokstavene som går langs den ytre sirkelen.

 


Mest populære versjonen av SHOC Emblem

 

EXIT SHADOW - ENTER INTRUDER!

Stemmegivningen var i full sving da jeg solgte min Shadow, og kjøpte sykkelen jeg er den stolte eier av i dag: En Suzuki Intruder 1500 LC ... og, selvfølgelig, som før, da jeg ikke kunne finne en nettside dedikert til den sykkelen jeg kjører, og gamle vaner die hard, setter jeg opp en side dedikert til motorsykkelen og senere på oppdrag av den lokale forhandleren lagde jeg Harley Davidson Island hjemmeside.

 

SHADOW SIDEN LEGGES NED.

Samtidig overleverte jeg også Honda Shadow hjemmesiden til Robert Orsino, som fortsatt var på en Shadow på den tiden ... Robert hadde en ulykke på Shadowen sin og er nå den lykkelige eier av en Kawasaki Nomad ... Med ankomsten av Honda Shadow Forum i Delfi, var det et stadig avtagende behov for "Honda Shadow hjemmeside" ... som ble endelig nedlagt i desember 2000 (etter å ha vært på nettet i ca 10 år).

 

OVERRASKELSE! (Det er liv i gamle ting ennå!)

Kort tid etter dette fikk jeg noen uventede men svært hyggelige overraskelser:
En Shadow Owners Club (SHOC) hadde blitt etablert i Sverige, med en av de opprinnelige SHOC design som sitt symbol. De har forandret på bildet for å inkludere nasjonaliteten, og jeg sendte dem en bedre versjon av designen, slik at de kunne lage patcher. Vi lekte litt med variasjoner for bruk på nettsiden, og det så omtrent slik ut:

Offisiell SHOC-SVERIGE Patch

 

SHOC-SVERIGE Web Page Patch

Senere har jeg også funnet ut at vingene hadde blitt brukt i patchen til en raskt voksende MC-klubb kalt "Southern Cruisers". Jeg snublet over SCRC nettsiden en dag jeg søkte på nettet etter en klubb som jeg hadde lest om i Motorcycle Cruiser Magazine kalt "Mid-Cities Cruisers".


MER SHOC-ING ÅPENBARINGER

 Nylig har jeg blitt kontaktet av SHOC (Shadow Owners Club) Sverige, som bruker vingene i patchen deres ... Her er SHOC Sveriges patch:

 

Det er en gulltråd i vingene ...
og sølvtråd i sykkelen. Rett og slett fantastisk å se!

 

 

Og så er det SHOC-Danmark (som bruker en annen versjon av samme patch:

 

Denne patchen er så klar og kjølig!
Det svarte interiøret og hvite området i navnet ROCKER!

 

 

Nå er det en raskt voksende Internasjonal Shadow Owners Club (SHOC) og en patch har blitt satt sammen for denne klubben som ser slik ut:

 

International Shadow Owners Club Patch.

 Medlemmene vil sette inn nasjonaliteten i rommet over sykkelen, for å vise hvor de er fra. Dette er den første versjonen av den internasjonale patch, men det kan fortsatt endres i fremtiden for å gi folk et valg av lyst eller mørkt interiør.

 

KONKLUSJON

Jeg ønsker alle klubbene med vinger i sine patcher lykke til, og kvalitetskjøring sammen under  symbolet på frihet (Vingene).

Jeg håper også dette oppklarer eventuelle misforståelser som har / kan oppstå om bruk av vingene i de ulike patcher og bilder på web, samt avklare sin opprinnelse for fremtidig klubber som planlegger å bruke vingene i deres patcher.

Thor Ingason aka. "Icelandknight"

Sist oppdatert 2003